Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen? 10 tips | Elandir - Elandir

Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen? Voor minder infecties en veel meer hygiëne!

Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

In de wereld van de gezondheidszorg is hygiëne van essentieel belang. Met deze zin heb je al meteen het eerste antwoord op de vraag: Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen? De medische Silentia schermen staan er immers om bekend een onberispelijke hygiënische omgeving te creëren.

Maar dat is uiteraard niet de enige reden waarom je zou kiezen voor de privacyschermen van Silentia. We zetten hieronder ook alle andere redenen even voor u op een rijtje.

Silentia voorkomt infecties


Silentia vouwschermen gaan verder dan conventionele oplossingen door niet alleen aandacht te schenken aan infectiepreventie en hygiëne, maar ook te focussen op gebruiksgemak.

Met het “Keep it Clean™”-principe blijft hygiëne-efficiëntie wel de topprioriteit. Door de unieke eenhandige bediening biedt een Silentia vouwscherm niet alleen veel gebruiksgemak maar draagt het ook bij aan een schone, hygiënische en dus veilige zorgomgeving.

Dat is en blijft trouwens broodnodig want nog steeds worden er elk jaar 3.000 levens geclaimd als gevolg van een ziekenhuisinfectie, vaak veroorzaakt door vuile en besmette scheidingsgordijnen vol bacteriën.

Omdat de Silentia schermen enorm gemakkelijk en in een mum van tijd schoon te maken zijn, slagen ze erin de verspreiding van bacteriën in medische omgevingen te beperken.

> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat Silentia vouwschermen op een proactieve manier aan infectiepreventie doen.

Silentia biedt superieure hygiëne in alle privacy


In vergelijking met ziekenhuisgordijnen bieden Silentia privacyschermen een superieure hygiëne boven op de zo nodige privacy, zowel visueel als auditief. 

1.     Superieure hygiëne


De vouwschermen worden alleen aangeraakt bij het eindpunt of de handgrepen, en zijn daardoor gemakkelijker te reinigen en te desinfecteren. 

In tegenstelling tot ziekenhuisgordijnen kunt u ze ook ter plekke reinigen, waardoor de verspreiding van ziektekiemen wordt beperkt. 

Op die manier zorgen Silentia privacyschermen voor een hygiënischer omgeving en helpen ze het risico op infectieoverdracht te verminderen

2.     Visuele en auditieve privacy

Bovendien minimaliseren de vouwschermen elke geluidsoverdracht, waardoor niet alleen de visuele maar ook de auditieve privacy worden verbeterd. Patiënten voelen zich meer op hun gemak.

–> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat Silentia privacyschermen zeer hygiënisch zijn en veel privacy bieden.

Silentia vouwschermen zijn easy in gebruik


Silentia vouwschermen zijn niet alleen zeer easy in gebruik, met de 5 Easy-principes bieden ze ook flexibiliteit en voldoen ze aan alle mogelijke behoeften van zorginstellingen.

  • Het EasyCare-principe zorgt voor extra gebruiksgemak in elke zorgomgeving.
  • Het EasyClick-systeem maakt het mogelijk om de schermen eenvoudig aan te passen aan veranderende behoeften.
  • Met EasyClean wordt optimale hygiëne gewaarborgd, wat essentieel is voor infectiepreventie in ziekenhuizen.
  • Het EasyReturn-principe zorgt ervoor dat de schermen gemakkelijk kunnen worden dichtgevouwen met één hand.
    Het EasyScreenDesign ten slotte is een digitale tool waarmee u de Silentia vouwschermen volledig naar wens kunt ontwerpen. Met kleuren, afbeeldingen en prints creëert u een rustige, ontspannen en sfeervolle omgeving en optimaliseert u de zorg voor de patiënt.

–> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat hun easy in gebruik-principes bijdragen aan een efficiënte en hygiënische ‘Healing Environment’-zorgomgeving.

Silentia besteedt immens veel belang van daglicht

Silentia vouwschermen erkennen het essentiële belang van natuurlijk licht in de zorgomgeving.

De Daylight-vouwschermen van Silentia laten volop daglicht door en zijn van groot belang voor zowel zorgpersoneel als patiënten.

Daglicht vermindert stress bij verpleegkundigen en zorgt voor meer geluk en energie. Daarnaast helpt het om een gezond dag-nachtritme te behouden en verbetert het de alertheid en slaapkwaliteit van het personeel.

Maar ook voor patiënten zijn er voordelen. Natuurlijk licht verbetert de slaapkwaliteit en dat leidt tot sneller herstel en kortere ziekenhuisopnames. Bovendien kan licht symptomen van depressie verminderen en de pijn en stress bij patiënten verminderen.

–> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat Silentia’s Daylight-vouwschermen de kracht van licht in de gezondheidszorg omarmen en bijdragen aan het welzijn van zowel zorgverleners als patiënten.

Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen? Om een dozijn voordelen!

Silentia tilt het gebruik van kamerschermen in zorginstellingen naar een nieuw niveau. Dankzij het innovatieve ontwerp en de geavanceerde functies bieden de vouwschermen een ongeëvenaarde functionaliteit en veelzijdigheid.

Silentia kamerschermen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van zorgomgevingen, van antimicrobiële eigenschappen tot eenvoudige manoeuvreerbaarheid. Ze bieden niet alleen een visuele afscheiding maar dragen door hun 12 kenmerken – onder ander hygiëne, comfort, veiligheid en efficiëntie – bij aan een verbeterde zorgervaring.

> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat elk van de 12 kenmerken van Silentia privacyschermen een waardevolle toevoeging is voor elke zorgomgeving.

Silentia loopt voorop in de sector door innovatie

Door voortdurend te streven naar nieuwe en innovatieve oplossingen blijft Silentia vooroplopen in de sector. Deze constante drang naar verbetering resulteert in medische vouwschermen die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg.

Silentia vouwschermen bieden tal van innovatieve functies vooral op het vlak van infectiepreventie en hygiëne. Dat zorgt er onder meer voor dat tijdrovende en omslachtige schoonmaakprocedures wegvallen.

–> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat hun innovatieve ontwerpen een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verminderen van ziekenhuisinfecties.

Silentia vouwschermen zijn meer waard dan ze kosten

Bij de keuze voor Silentia vouwschermen gaat het niet alleen om de initiële aankoopprijs, maar om de totale eigendomskosten (Total Cost of Ownership) en de waarde die het op de lange termijn biedt (Return On Investment). Met beide parameters zit het bij Silentia goed. Met zowel de TCO als de ROI zit het goed.

Door hun gladde en vuilafstotende oppervlak voorkomen Silentia vouwschermen dat bacteriën zich in kieren en gaten nestelen en dat het onderhoud tot een minimum kan worden herleid.

Silentia vouwschermen verlagen op die manier het risico op infectieverspreiding in ziekenhuizen, en verminderen ook de torenhoge bedragen die elk Belgisch ziekenhuis jaarlijks besteedt aan de behandeling van postoperatieve wondinfecties en gerelateerde heropnames.

Bovendien gaan Silentia vouwschermen jarenlang mee. Meer dan 15 jaar zonder ook maar één herstelling is geen uitzondering.

–> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omwille van de gunstige TCO en ROI. Door de lagere schoonmaak- en infectiegerelateerde kosten verdient de investering zich al binnen een jaar terug.

Silentia komt als eerste uit concurrentievergelijking


Silentia vouwschermen onderscheiden zich van andere oplossingen door hun unieke en kostenbesparende combinatie van hygiëne, gebruiksgemak, design en innovatie.
In vergelijking met traditionele gordijnen en wegwerpoplossingen blijken Silentia vouwschermen kostenefficiënt op korte en lange termijn en dragen ze veel meer bij aan een betere hygiëne, waardoor er minder infecties zijn.

Ze zijn duurzaam, hebben een lang leven, zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren en hebben minder ruimte nodig.

Maar bovenal bieden ze patiënten een veilige privacyomgeving.

–> Waarom kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omdat ze in vergelijking met andere oplossingen maximale hygiëne bieden en daarnaast kostenbesparend en efficiënt werken.

Silentia’s succesverhalen


Tal van ziekenhuizen in België en het buitenland hebben met succes Silentia vouwschermen geïmplementeerd. In een aparte blog vindt u een aantal cases over de Silentia vouwschermen waarin u kunt lezen over enkele positieve resultaten, feedback van zorgverleners en de impact op de algehele zorgervaring in ziekenhuizen. 

We hebben het aantal cases moeten beperken tot vijf. Al onze Silentia-referenties in detail beschrijven zou ons veel te ver leiden, aangezien de vouwschermen aanwezig zijn in 94% van de Belgische ziekenhuizen. 

Hier belichten we slechts één voorbeeld: UZA was het eerste Belgische ziekenhuis dat in 1990 Silentia vouwschermen bestelde. Na 33 jaar zijn die nog steeds in gebruik zonder ook maar één herstelling.

Het eensgezinde oordeel in de verschillende ziekenhuizen? Silentia vouwschermen zijn gemakkelijk en snel te reinigen en te desinfecteren, wat leidt tot meer hygiëne in minder infecties. De kwaliteit en afwerking van de schermen is hoog. En de lichtdoorlatende schermen die zijn bekleed met een modern natuurdesign creëren een “Healing Environment”.

> Waarom zou jij ook kiezen voor Silentia vouwschermen?

Omwille van de vele bewezen voordelen op het gebied van privacy, hygiëne en infectiepreventie.

Wilt u nog meer weten over de Silentia vouwschermen?

  • Hebt u nog meer informatie nodig?
  • Wilt u een demonstratie van de kenmerken van Silentia vouwschermen?
  • Wenst u zichzelf te overtuigen van de Silentia vouwschermen door een vrijblijvende testopstelling?

Neem contact op met Dirk Baert van Elandir,
verdeler van Silentia in de BeLux.