Easy in gebruik: de 5 basisprincipes van Silentia | Elandir - Elandir

De 5 Easy in gebruik-principes van Silentia vouwschermen

Ontdek de 5 principes die Silentia vouwschermen easy in gebruik maken.

De 5 Easy in gebruik-principes van Silentia vouwschermen

De Silentia vouwschermen en privacyschermen in ziekenhuizen zijn in drie woorden easy in gebruik. Ze zijn ontworpen om supergemakkelijk en flexibel in te spelen op de veranderende behoeften op het gebied van privacy en infectiepreventie.

Het Zweedse bedrijf Silentia is wereldwijd gekend om zijn veilige en gebruiksvriendelijke privacyschermsysteem dat enorm easy in gebruik is qua installatie, reiniging en design.

Wie Silentia privacyschermen in zijn zorginstelling gebruikt, hoeft zich niets aan te trekken van allerlei complexe zaken die bij de meeste andere vouwschermen, kamerschermen of scheidingssystemen voorkomen. De focus kan volledig op de patiënten worden gelegd.

De Silentia screens zijn niet alleen easy in gebruik, ze bieden ook een duidelijke meerwaarde op lange termijn.

 • Het zijn producten met een hoge ROI (Return on Investment) en een gunstige TCO (Total Cost of Ownership) waardoor de investering zichzelf doorgaans in vijf jaar terugverdient.
 • Ze zijn bovendien zeer functioneel, hebben een positieve invloed op het welzijn van uw patiënten en bieden u en uw team gemoedsrust.
 • Met Silentia screens en hun focus op easy in gebruik – gebruiksgemak, flexibiliteit, aanpasbaarheid en gemoedsrust – bent u verzekerd van een veilig en efficiënt privacyschermsysteem dat voldoet aan al uw behoeften.

En wat vindt u van dit extra voordeel?

Met hun strakke design zijn de Silentia vouwschermen ook heel mooi en een verantwoorde esthetische keuze.

Elandir

5 Easy in gebruik-principes van de Silentia-privacyschermen


We sommen hieronder graag de vijf Easy in gebruik-principes op van de Silentia screens.

Het grote voordeel? Met zoveel product- en installatieopties hebt u het ongelooflijke voordeel dat u kamerschermen kunt aanpassen aan uw werkroutines en apparatuur in de ruimte.

Dankzij de geboden flexibiliteit creëert u een naadloze en gepersonaliseerde werkruimte die de productiviteit en efficiëntie verhoogt.

1.     EasyCare™ voor meer gebruiksgemak in elke zorgomgeving


Met EasyCare maakt u het uzelf easy en gemakkelijk, en zorgt u voor de veiligheid en hygiëne van uw team én uw patiënten.

 • Uw team slaagt erin de Silentia-vouwschermen supereenvoudig en flexibel te hanteren, te verplaatsen, te combineren én te desinfecteren.
 • U doet met andere woorden aan maximale infectiepreventie.
 • Uw patiënten genieten dan weer van veiligheid, superieuze hygiëne en privacy.


De naam EasyCare zegt het eigenlijk zelf, het zorgt ervoor dat het gebruik van schermen in zorgomgevingen eenvoudig, gebruiksvriendelijk en simpel is.

De EasyCare-functies maken de vouwschermen niet alleen easy in gebruik, ze zijn ook ontwikkeld met het oog op patiëntveiligheid, mobiliteit en flexibiliteit en zijn toonaangevend op het vlak van privacy.

EasyCare-vouwschermen bieden functies aan als EasyClean™ voor optimale hygiëne, EasyReturn™ voor eenvoudige hantering en EasyClick™ voor meer flexibiliteit.

Die principes leggen we nu aan uit.

2.     EasyClick™ voor meer flexibiliteit


U kunt de Silentia screens via het EasyClick-systeem gemakkelijk aanpassen aan de veranderende behoeften van uw zorgomgeving.

 • U bevestigt de vouwschermen op een uiterst eenvoudige manier.
 • U zorgt tegelijkertijd voor flexibele privacy.
 • Uw keuze tussen een vast of mobiel scherm wordt een stuk gemakkelijker.

Een aan de muur gemonteerd scherm kunt u via het EasyClick-systeem inderdaad gemakkelijk aan een trolley vastklikken en dan mobiel gebruiken.

Door de eindeloze easy in gebruik-opties kunt u de Silentia vouwschermen flexibel inzetten op alle afdelingen.

Met EasyClick kunt u de schermen eenvoudig bevestigen, verplaatsen, combineren en wijzigen. Kan het makkelijker?

3.     EasyClean™ voor optimale en maximale hygiëne


EasyClean zorgt voor een optimale hygiëne in een ziekenhuisomgeving waar infectiepreventie van het allergrootste belang is. Het is dé oplossing voor de bestrijding van kruisinfecties in ziekenhuisomgevingen.

Aangezien stof een potentiële drager is van bacteriën is het van vitaal belang om de directe omgeving van de patiënt schoon te houden, en dat is precies waar de Silentia vouwschermen voor zorgen.

Alle producten van Silentia – waaronder ook de privacyvouwschermen — voldoen aan de strengste eisen op het vlak van hygiëne.

Het gladde oppervlak is bestand tegen alle gebruikelijke reinigings- en ontsmettingsproducten die in de zorg worden gebruikt. Verder is het hele oppervlak en alle andere onderdelen zoals scharnieren, riem en trolley net zo gemakkelijk te bereiken en schoon te maken.

Wist u dat Silentia-vouwschermen gebruikmaken van gepatenteerde en onverslijtbare “hermetisch gesloten stille-memoryscharnieren”? Daardoor kunnen vuil, stof en onzuiverheden zich niet tussen de scharnieren nestelen.

Silentia

Ook het ontwerp van de kwaliteitswielen voorkomt dat er stof en haren tussen de naaf en de banden blijven zitten. Zijn de wielen vies, dan maakt u ze via het EasyClick-concept gemakkelijk los om die vervolgens te reinigen in de vaatwasser, onder de waterkraan of in een ontsmettingsapparaat.

De dagelijkse reiniging kan trouwens beperkt blijven tot de handgreep want dat is de enige contactplek. Op die manier wordt de verspreiding van bacteriën tot een minimum beperkt.

U merkt het, ook hier geldt het principe van easy in gebruik.

4.     EasyReturn™ voor eenvoudige hantering: makkelijk in te klappen met één hand


EasyReturn is een andere handige en easy in gebruik-functie van EasyCare. Met de ergonomische handgreep kunt u de schermen eenvoudig in- en uitklappen. Het geïntegreerde geheugen van de scharnieren zorgt ervoor dat de schermen altijd terugkeren naar hun oorspronkelijke positie.

Met de EasyReturn-functie is het verplaatsen en schoonmaken van de schermen een fluitje van een cent. Ook de installatie van Silentia vouwschermen verloopt supergemakkelijk.

In tegenstelling tot de scheidingsgordijnen die broeihaarden van bacteriën zijn, wordt het Silentia vouwscherm maar op één plek aangeraakt, namelijk op de ergonomische handgreep. Daardoor wordt kruisbesmetting voorkomen en veel infecties vermeden.

 5.    Met EasyScreenDesign™ ontwerpt u uw eigen scherm


Met deze digitale tool kunt u verschillende hoogtes, lengtes, kleuren, afbeeldingen en stijlen van de Silentia screens testen. Op die manier kunt u een scherm creëren dat perfect past bij uw wensen en behoeften.

De ontwerpen van EasyScreenDesign zijn speciaal ontworpen met privacy in gedachten. Door het gebruik van kleuren, afbeeldingen en prints creëren we een rustige, ontspannen en sfeervolle omgeving waardoor de gemoedsrust en het welzijn van patiënten én zorgpersoneel de hoogte ingaat.

Meer weten over wat er easy in gebruik is aan Silentia vouwschermen?

 • Hebt u nog meer informatie nodig?
 • Wilt u een demo?
 • Wenst u zichzelf te overtuigen van de Silentia privacy vouwschermen door een vrijblijvende testopstelling?

Neem contact op met Dirk Baert van Elandir,
verdeler van Silentia in de BeLux.