De Daylight-vouwschermen van Silentia laten daglicht door - Elandir

De Daylight-vouwschermen van Silentia laten daglicht door

Daylight-vouwschermen van Silentia zijn belangrijk voor patiënten én zorgpersoneel.

De Daylight-vouwschermen van Silentia laten volop daglicht door

Bent u de saaie zorginstellingen beu, waar plafondhoge en vieze scheidingsgordijnen de ruimte verduisteren en zorgen voor een gebrek aan daglicht?

Zou u willen dat er een manier was om meer daglicht in uw ruimtes te brengen zonder dat dit ten koste gaat van de privacy?

Dan hebt u geluk!

De matte en lichtdoorlatende Daylight-vouwschermen van Silentia brengen een revolutie teweeg in zorgomgevingen door veel natuurlijk licht door te laten. Tegelijkertijd blijven ze prioriteit geven aan de privacy van de patiënt.

De dagen van schemerige en benauwde ziekenhuiskamers zijn eindelijk voorbij. Met de Daylight-vouwschermen van Silentia creëert u een heldere, frisse sfeer die de genezing en het welzijn stimuleert.

Silentia

Deze innovatieve vouwschermen zijn ontworpen met doorschijnende materialen die zonlicht doorlaten. Daardoor is er overdag vrijwel geen kunstlicht meer nodig, en dat scheelt alweer een slok op de borrel wat de energiefactuur betreft.

In dit artikel gaan we in op de voordelen van Silentia’s Daylight-vouwschermen en hoe ze uw zorginstelling kunnen veranderen in een uitnodigende ruimte. Deze privacyschermen bieden een eenvoudige maar effectieve oplossing om de genezingsomgeving te verbeteren:

  • van meer comfort en een aangename verblijfslocatie voor de patiënt,
  • tot een vrolijke en lichte verblijfs- en werkomgeving,
  • en een beter welzijnsgevoel, meer motivatie en tevredenheid bij het personeel.

Met de Daylight-vouwschermen profiteren u en uw patiënten maximaal van daglicht in uw zorgruimte.

Daylight-vouwschermen van Silentia zijn belangrijk voor het zorgpersoneel


Wereldwijd uitgevoerde studies hebben aangetoond dat een verhoogde blootstelling aan daglicht in ziekenhuizen en een goede luchtkwaliteit een positievere werkomgeving creëert voor het medisch personeel.

Verder is bewezen dat alleen al de aanwezigheid van daglicht stressverminderend werkt bij verpleegkundigen. Door meer daglicht voelen ze zich gelukkiger en energieker.

En dat is trouwens nog niet alles. De beschikbaarheid van daglicht tijdens specifieke uren van de dag is cruciaal voor het handhaven van een gezond dag- en nachtritme voor het medisch personeel.

Stelt u zich even voor hoeveel efficiënter en effectiever het gezondheidszorgsysteem zou zijn als onze hardwerkende medische professionals de juiste hoeveelheid daglicht zouden krijgen in hun werk- en zorgomgeving?

Door ervoor te zorgen dat uw medisch personeel in voldoende mate wordt blootgesteld aan daglicht, kunt u hun alertheid overdag vergroten en hun slaapkwaliteit ’s nachts verbeteren.

Dat komt niet alleen het welzijn van het medisch personeel ten goede, maar heeft ook een positieve invloed op het herstel van patiënten en leidt tot een verbeterde patiëntenzorg.

In de gezondheidszorg is precisie van het grootste belang


Een goede werkverlichting - naast een goede luchtkwaliteit -  is trouwens van cruciaal belang voor professionals in de gezondheidszorg omdat het een essentiële rol speelt bij het voorkomen van medicatiefouten en het garanderen van een nauwkeurige dosering.

Een onderzoek uitgevoerd in ziekenhuisapotheken toonde aan dat wanneer het lichtniveau werd verhoogd apothekers aanzienlijk minder fouten maakten.

Door te zorgen voor optimale lichtomstandigheden minimaliseert u het risico op onjuiste dosering en garandeert u de veiligheid van patiënten.

Daylight-vouwschermen van Silentia zijn ook voordelig voor de patiënten


Passen we wat hierboven staat toe op patiënten, dan merkt u dat slaaptekort ook patiënten nadelig kan beïnvloeden. Het kan hun immuunsysteem verzwakken en verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken.

Door meer natuurlijk licht in zorgomgevingen te integreren kunnen we patiënten helpen beter te slapen. Dat leidt alvast tot een snellere genezing en kortere verplegingstijden.

De impact van licht op het herstel van patiënten kan niet worden overschat


Het is zelfs bewezen dat de aanwezigheid van licht symptomen van depressie kan verlichten. Lichttherapie heeft al opmerkelijke resultaten laten zien, soms zelfs vergelijkbaar met de effecten van antidepressiva.

Bovendien is gebleken dat patiënten in kamers met veel natuurlijk licht beter herstellen.

Wist u dat blootstelling aan licht ook de pijn en de behoefte aan pijnstillers vermindert?

Patiënten die worden blootgesteld aan meer daglicht in hun kamer ervaren minder pijn en stress en dat resulteert in een aanzienlijke afname van het gebruik van pijnmedicatie.

Dat verbetert het comfort van patiënten én verlaagt de kosten voor de gezondheidszorg. En ook dat is niet onbelangrijk.

Silentia omarmt met zijn Daylight-vouwschermen de kracht van licht in de gezondheidszorg


Licht is een krachtige energiebron die ons leven ingrijpend beïnvloedt. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat natuurlijk licht niet alleen het welzijn van zorgverleners verbetert, maar ook in grote mate bijdraagt aan het herstel van patiënten.

Silentia investeerde daarom veel in zijn Daylight-vouwschermen die erom bekend staan daglicht volop door te laten. 

Deze investering in Daylight-vouwschermen is belangrijk omdat de voordelen van een goed verlichte gezondheidszorgomgeving zich niet alleen beperken tot persoonlijk comfort en geluk, maar ook een aanzienlijke impact hebben op het financiële aspect.

Nog eens kort de voordelen van de Daylight-vouwschermen van Silentia


Naast het persoonlijk comfort en de aanzienlijke financiële impact gaan de Daylight-vouwschermen van Silentia lopen met een groot aantal andere voordelen.

  • Verpleegkundigen die minstens drie uur per dag in het daglicht verblijven voelen zich minder gestrest dan collega’s die niet aan dezelfde hoeveelheid daglicht worden blootgesteld.
  • Licht draagt bij aan een verhoogde alertheid en een betere slaapkwaliteit in de nacht, ook bij patiënten die hun verpleegduur korter zien worden.
  • Licht verlicht depressies en levert zelfs vergelijkbare resultaten op als antidepressiva. Gedeprimeerde patiënten herstellen beter en vlugger in ruimtes met meer daglicht.
  • Patiënten ervaren minder pijn als er veel daglicht is en hebben ook minder behoefte aan pijnstillers.
  • Daglicht creëert een betere binnenatmosfeer en heeft een gunstig effect op het genezingsproces en op de energiefactuur.

En nog een heel praktisch voordeel

  • De Daylight-schermen van Silentia laten niet alleen veel daglicht binnen, door hun geringe hoogte heeft het zorgpersoneel altijd een heel goed overzicht van wat waar gebeurt.
  • In tegenstelling tot hangende systemen belemmeren ze het zicht op de controlemonitoren niet.
  • Daardoor houdt het verplegend personeel een duidelijk overzicht over de hele afdeling.

Lees er maar de volgende getuigenis op na van Kristof Hendrickx, hoofdverpleegkundige recovery in UZA.

Getuigenis op na van Kristof Hendrickx, hoofdverpleegkundige recovery in UZA.

“Dankzij de Silentia vouwschermen is er geen zichtbelemmering, we zien alles, ook de controlemonitoren. Met de Silentia vouwschermen hebben we nooit miserie, bovendien zijn ze in een oogwenk gereinigd én ontsmet.”

Veiligheid, privacy, controle en overzicht staan voorop. Altijd. Elke dag opnieuw.

Silentia

Meer weten over de Daylight-vouwschermen van Silentia?

  • Hebt u nog meer informatie nodig?
  • Wilt u een demo?
  • Wenst u zichzelf te overtuigen van de Silentia privacy vouwschermen door een vrijblijvende testopstelling?

Neem contact op met Dirk Baert van  Elandir
verdeler van Silentia in de BeLux.