Luchtkwaliteit in de wereld van de zorg? Cruciaal!
Een gezonde luchtkwaliteit in de wereld van de zorg is van vitaal belang voor zowel de patiënten als het personeel. De impact van luchtkwaliteit op de gezondheid en het welzijn in deze omgevingen is ongelooflijk groot. Daarom is het van fundamenteel belang dat we erin slagen de lucht die in zorginstellingen wordt ingeademd te optimaliseren.
Dat is alvast de missie van Air Creative.
Inhoudstafel
Waarom een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen een must is
Waarom kiezen voor multisensorische technologie in de gezondheidszorg?
De luchtzuivering van Air Creative werkt 100% natuurlijk
Hoe gaat Air Creative te werk?
Goede lucht is ook financieel haalbaar
Conclusie – Goede lucht leidt tot meer welzijn
Waarom goede luchtkwaliteit in zorginstellingen een must is
Goede luchtkwaliteit in de wereld van de zorg is van essentieel belang om de indruk van slechte hygiëne te vermijden. Geurhinder leidt niet alleen tot wantrouwen en argwaan onder bezoekers, het is ook schadelijk, onaangenaam en stoort het harmonieuze evenwicht.
Investeren in geurbeheersing en luchtzuiveringssystemen is een efficiënte manier om een positieve indruk achter te laten bij patiënten en bezoekers.
Om u te onderscheiden van uw concurrenten in de zorg, is het nodig te investeren in een goede luchtkwaliteit. Patiënten en bezoekers associëren een frisse luchtkwaliteit immers met goede hygiëne en deskundige zorg. En als kritische consument willen ze waar voor hun geld.
Bovendien zijn een goede neutrale luchtkwaliteit in een zorginstelling cruciaal voor het welzijn en de tevredenheid van patiënten en residenten. Onaangename geuren kunnen er immers toe leiden dat de bezoekfrequentie en de duur van bezoeken verminderen, en dat leidt tot eenzaamheid bij bewoners en patiënten.
Maar ook voor de medewerkers is een goede luchtkwaliteit in de wereld van de zorg naast een kwestie van optimaal fysieke en mentale gezondheid ook een oorzaak van jobtevredenheid.
Meer weten waarom een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen nodig is?
Waarom kiezen voor multisensorische technologie in de gezondheidszorg?
Multisensoriële technologie in de zorg is enorm waardevol en heeft de potentie om de levenskwaliteit van de residenten en de luchtkwaliteit in zorginstellingen aanzienlijk te verbeteren.
Deze benadering integreert verschillende zintuiglijke aspecten en creëert een positieve, holistische ervaring voor zowel patiënten als zorgverleners. Het is een erkenning van de invloed van zintuiglijke impulsen op beslissingen, acties en emoties.
In hun leven doen mensen inderdaad in 90% van de gevallen een beroep op hun zeven zintuigen om informatie te verwerken, gevoelens te ervaren én beslissingen te nemen.
Als specialist in multisensoriële technologie in de gezondheidszorg heeft Air Creative het CDA® opgericht. Dit “Centre d’Ambiance” is uitgegroeid tot het werkterrein van specialisten op dat gebied.
Geuren spelen daarin een belangrijke rol omdat ze direct naar het emotionele centrum van de hersenen gaan en daar herinneringen en emoties oproepen. Geuren, vooral wanneer ze onbewust worden waargenomen, zijn dus in staat positieve hersenactiviteiten en emoties op te wekken. En dat is meteen de reden waarom deze technologie effectief kan worden toegepast bij patiënten met dementie.
Air Creative gebruikt actieve luchtpurificatie om ongewenste geuren te elimineren en te vervangen door natuurlijke aromatische essenties die patiënten met dementie kunnen stimuleren en activeren. Door de luchtveredeling gaat de luchtkwaliteit in de wereld van de zorg automatisch naar omhoog.
Meer weten over multisensoriële technologie in de zorg?
De luchtzuivering van Air Creative werkt 100% natuurlijk
Air Creative heeft een innovatief luchtzuiveringssysteem ontwikkeld dat een 100% natuurlijke luchtzuivering of luchtveredeling mogelijk maakt. Dit systeem biedt een effectieve en milieuvriendelijke oplossing om de luchtkwaliteit in de wereld van de zorg te verbeteren.
We duiken even in de technologische aspecten en processen die dit mogelijk maken.
De gepatenteerde systemen van Air Creative zuiveren de lucht in drie fasen:
- Ze filteren de lucht en verwijderen alle stofpartikels
- Ze neutraliseren ongewenste geuren door middel van AiromexÔ, een plantenderivaat
- Ze harmoniseren de lucht met 100% natuurzuivere etherische blends met antibacteriële en antivirale eigenschappen
De luchtpurificatie van Air Creative werkt op maat van zorginstellingen met unieke geurcomposities gebaseerd op wetenschappelijk inzicht en psychografische profielen. Het vastleggen van dit profiel is nodig omdat verschillende afdelingen een andere geurbeleving vereisen. Het spreekt vanzelf dat de spoedafdeling meer gebaat is met kalmerende geuren.
Meer weten over de luchtzuivering van Air Creative?
Hoe gaat Air Creative te werk?
Air Creative is een Zwitsers bedrijf dat streeft naar het verbeteren van de luchtkwaliteit ook in de wereld van de zorg. Dat doet het door ongewenste geuren te elimineren.
Het bedrijf richt zich op het verbeteren van de atmosfeer in verpleeghuizen en het elimineren van geuren van organische oorsprong zoals incontinentie, stoma, transpiratie, wondzorg, palliatieve. Air Creative neutraliseert ook anorganische geurhinder zoals medicatie, desinfectie, nicotinegeur en dergelijke meer.
Om de luchtkwaliteit effectief te verbeteren pakt Air Creative het probleem van ongewenste geuren aan bij de bron.
Het bedrijf analyseert altijd eerst de geurhinder ter plaatse en bekijkt de situatie zoals die is. Vervolgens werkt het samen met de zorginstelling om, indien nodig, nieuwe reinigingsprocedures te ontwikkelen of bestaande procedures aan te passen.
De bedoeling is telkens opnieuw dezelfde:
- het elimineren van slechte geuren
- het zuiveren van de lucht
- het opnieuw en discreet begeuren van de omgeving met frisse natuurzuivere geuren
Meer weten over de werkwijze van Air Creative?
Financiële voordelen van goede luchtkwaliteit in de wereld van de zorg
Investeren in een goede luchtkwaliteit in de wereld van de zorg verbetert niet alleen de gezondheid en het welzijn van bewoners, patiënten en medewerkers. Actieve luchtveredeling levert ook aanzienlijke financiële voordelen op voor zorginstellingen.
- Het zorgt voor lagere verwarmingskosten. Door de goede luchtkwaliteit kan de thermostaat 1,5 tot 2 graden lager worden gezet, het comfort blijft hetzelfde.
- Actieve luchtveredeling leidt tot lagere onderhouds- en overbodig geworden extra reinigingskosten. De geurproblemen worden aangepakt bij de bron, waardoor er minder behoefte is aan onderhoud en chemische geurverfrissers.
- Actieve luchtzuivering of -purificatie leidt tot een daling van het ziekteverzuim bij medewerkers in de gezondheidszorg. Geurhinder en slechte luchtkwaliteit kunnen inderdaad leiden tot verhoogde stressniveaus en gezondheidsproblemen. Door te investeren in goede luchtkwaliteit in de wereld van de zorg verbetert het welzijn van het personeel. Dat resulteert dan weer in een beter werkklimaat, een hogere werknemersretentie en minder verloop.
Meer weten over de financiële voordelen van goede lucht in de zorg?
Conclusie – Goede lucht leidt tot meer welzijn
Een goede luchtkwaliteit in de wereld van de zorg is van cruciaal belang. Het verbetert het imago van de zorginstelling, bezoekers worden niet meer afgeschrikt door vieze luchtjes en krijgen een goede indruk van de gepresteerde zorg.
Maar ook de patiënten, residenten én medewerkers profiteren van de goede luchtkwaliteit in de zorg. Ook hun mentale welzijn gaat met stip omhoog.
De natuurlijke luchtzuivering van Air Creative zorgt niet alleen voor een frisse bos-, dennen- of zeegeur in de gangen. Omdat de gebruikte natuurzuivere etherische essenties antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben, wordt het verblijf of het werken in een zorginstelling een stuk gezonder.
Meer weten over de beste manier om de luchtkwaliteit in de wereld van de zorg te optimaliseren?
- Hebt u nog meer informatie nodig?
- Wilt u een demo?
- Wenst u zichzelf te overtuigen van de Air Creative-resultaten door een vrijblijvende testopstelling?
Neem contact op met Dirk Baert van Elandir,
verdeler van Air Creative voor de BeNeLux.
© C’bon