Financieel voordeel van actieve luchtveredeling: 3 stuks - Elandir

Goede lucht in de zorg levert veel financieel voordeel op

Wat het financieel voordeel van actieve luchtveredeling in zorginstellingen is? Het verbetert het rendement van de zorgequipe.

Goede lucht in de zorg levert veel financieel voordeel op

Een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen, zonder geurhinder, is zeer betaalbaar en levert zelfs meer dan één financieel voordeel op. Zeker als u ziet welke positieve resultaten een goede luchtkwaliteit met zich meebrengt. Door middel van de actieve luchtveredeling van Air Creative slaagt u erin een verhoogd welzijnsgevoel te realiseren bij patiënten, zorgmedewerkers en bezoekers. Het financieel voordeel van actieve luchtveredeling is meteen een mooie extra.

Actieve luchtveredeling is inderdaad niet alleen een kost, het levert ook besparingen op. De investeringen in hardware en de uitgaven voor de navulproducten en service zijn exact te budgetteren. Minder nauwkeurig te meten zijn de financiële besparingen die de luchtveredeling met zich meebrengt.

De baten van goede lucht zijn echter duidelijk te merken, en dat op véél vlakken.

Zet u schrap, want hieronder sommen we niet één financieel voordeel van actieve luchtveredeling voor u op, maar meteen drie, en niet van de minste:

  • minder verwarmingskosten 
  • dalende onderhoudskosten, reinigingsprocedures en -producten
  • daling van het ziekteverzuim

Alvast goed nieuws voor facility managers!

Financieel voordeel van actieve luchtveredeling nr 1
– Minder verwarmingskosten

Het regelmatig ventileren van locaties en afdelingen met geurproblemen kan resulteren in een groot warmteverlies en dure herverwarmingskosten. Met de innovatieve hardware van Air Creative kunt u echter genieten van frisse binnenlucht zonder onaangename geuren, terwijl de noodzaak om dagelijks te ventileren sterk vermindert, zelfs wegvalt.

U bespaart niet alleen geld, u zorgt ook voor een comfortabelere omgeving.

Maar dat is nog niet alles. Door warme geuren toe te voegen tijdens de koudere maanden en verkoelende geuren tijdens de warmere seizoenen, bespaart u zelfs op uw temperatuurinstellingen. U kunt uw thermostaat 1,5 tot 2 graden lager zetten zonder ook maar iets van comfort te verliezen.

Het is alsof u twee vliegen in één klap slaat – een beter welzijn en een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten.

Met Air Creative hoeft u niet te kiezen tussen een aangenaam binnenklimaat en kostenefficiëntie, want u krijgt meteen beide opties. Onaangename geuren en overmatig warmteverlies verdwijnen, frisse lucht en merkbare besparingen komen in de plaats.

Financieel voordeel van actieve luchtveredeling nr 2
– Dalende onderhoudskosten, reinigingsprocedures en -producten

Als u een locatie of afdeling binnenstapt die een vieze geur verspreidt, wekt dat onmiddellijk de indruk dat de plek verre van schoon is en dat de zorg ervoor ontbreekt. Het maakt niet uit of de ruimte net is schoongemaakt, door de aanwezigheid van die onfrisse geur denkt elke bezoeker meteen dat er onderliggende hygiëneproblemen zijn die niet worden aangepakt.

Daarom is er een tendens om te veel schoon te maken in die afdelingen waar geuren een hardnekkig probleem zijn. Mensen grijpen naar de spuitbus of een andere snelle oplossing om alle onaangename geuren te maskeren.

Met Air Creative verlost u zichzelf niet alleen van de constante behoefte aan overbodig onderhoud, maar ook van de kosten die gepaard gaan met chemische geurverfrissers. Want Air Creative doet niet aan symptoombestrijding, het veredelingssyteem pakt de geurproblemen aan bij de bron.

Uw schone en fris ruikende omgeving laat een blijvende positieve indruk achter bij iedereen die uw zorginstelling bezoekt of er werkt…

Het financieel voordeel van actieve luchtveredeling in zorginstellingen? Het verbetert het rendement van de zorgequipe.

Financieel voordeel van actieve luchtveredeling nr 3
– Daling van het ziekteverzuim

Medewerkers in de gezondheidszorg zijn niet immuun voor de onaangenaamheden van slechte geuren en een slechte luchtkwaliteit.

Stelt u zich even voor dat u dag in dag uit wordt blootgesteld aan incontinentiegeuren. Denk aan alle ammoniakmoleculen die vrijkomen in de lucht, vervolgens in de bloedsomloop en verder in de hersenen terechtkomen, waar ze tal van negatieve fysiologische en psychologische reacties uitlokken.

Uit onderzoek van NWO is gebleken dat slechte lucht en vieze geur vaak de hoofdoorzaak zijn van verschillende problemen bij werknemers in de gezondheidszorg.

Stank en onfrisse geuren hebben een enorme negatieve impact op de zorgequipe:

  • Verhoogde stressniveaus en prikkelbaarheid 
  • Emotionele uitputting en burn-out 
  • Verhoogde gevoeligheid, stemmingswisselingen, agressie en gespannen relaties
  • Algeheel ongemak, concentratieproblemen en problemen met denken
  • Stijgende foutenpercentages, verlies van motivatie en frequenter ziekteverzuim 

Deze situaties werken als een vicieuze cirkel en leiden tot een afhankelijkheid van medicijnen, waarbij pijnstillers, slaapmiddelen en antidepressiva vaker worden gebruikt. Helaas leidt dit ook tot een hoger personeelsverloop en vervroegd stopzetten van de professionele loopbaan.

Wist u dat klachten van psychologische en fysiologische aard verantwoordelijk zijn voor meer dan 20% van alle gevallen van ziekteverzuim?

Alleen al door te zorgen voor een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen en slechte geuren te elimineren kunt u een grote invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van uw werknemers in de gezondheidszorg. Door hen te voorzien van schonere lucht en een aangenamere omgeving te bieden om in te werken, kunt u het ziekteverzuim en het aantal opgenomen ziektedagen drastisch verlagen.

Van financieel voordeel gesproken.

U merkt het: actieve luchtpurificatie heeft veel voordelen

Investeren in het welzijn van het personeel in de gezondheidszorg is niet alleen een kwestie van vriendelijkheid, maar ook van praktische overwegingen. Als uw werknemers gezonder, gelukkiger en gemotiveerder zijn, heeft iedereen daar baat bij.

  • Waar het goed en aangenaam ruikt en de binnenlucht evenwichtig en aangenaam is, voelen mensen zich goed. 
  • Wanneer en waar de lucht goed en vrij van geurhinder is, gaan medewerkers harmonischer met mekaar om.
  • Waar de luchtkwaliteit goed is en de omgeving fris ruikt, voelt men zich gewoonweg beter, is men beter gehumeurd, vitaler, opgewekter en minder gestresseerd.

Dat alles zorgt voor een verhoogd welzijnsgevoel, een aangenamer werkklimaat, opgewekter en vriendelijker personeel, minder relationele conflicten, betere werkprestaties en minder fouten. En ten slotte leidt het ook tot meer retentie en minder werkverloop.

Een plus in de wereld van de zorg! En ook dat is een financieel voordeel.

Wilt u nog een financieel voordeel van actieve luchtveredeling?

  • Hebt u nog meer informatie nodig? 
  • Wilt u een demo? 
  • Wenst u zichzelf te overtuigen van de Air Creative-resultaten door een vrijblijvende testopstelling?

Neem contact op met Dirk Baert van Elandir,
verdeler van Air Creative voor de BeNeLux.