Facility managers in en buiten de zorg: goed nieuws! - Elandir

Werk- en ziekteverzuim, personeelsverloop? Facilitaire tussenkomst gewenst

Zeer goed nieuws voor facility managers! Verbeter de luchtkwaliteit in uw gebouwen met Air Creative.

Werk- en ziekteverzuim, personeelsverloop? Facilitaire tussenkomst gewenst

“Waar het onfris ruikt of stinkt, willen we het liefst zo snel mogelijk weg.” Op plaatsen met geuroverlast gaan mensen lopen, komt er minder vaak bezoek, of vertrekken de medewerkers om elders aan de slag te gaan waar het niet stinkt. Als oorzaak van personeelsontevredenheid staat geurhinder in de top 3. Geurindrukken brengen emoties en herinneringen tot leven, beïnvloeden ons buikgevoel, onze gedragingen, ons humeur en welzijn, en onze prestaties. 

Het Zwitserse Air Creative Labo heeft een uniek lucht- en geurmanagementsysteem ontwikkeld dat geurhinder elimineert. Het procedé werkt in drie stappen. Het filtert de omgevingslucht, neutraliseert geurhinder op moleculair niveau, en transformeert de lucht naar het voorbeeld van de natuur met verfrissende zee-, bos of berglucht. Alles gebeurt subtiel en onopvallend zonder de lucht te belasten met storende aroma’s.  

Het resultaat is een positieve en natuurlijke luchtbeleving met antivirale en antibacteriële eigenschappen. Daarmee gaat Air Creative zoveel verder dan andere systemen die zich beperken tot het louter maskeren van onaangename geuren. 

Goed nieuws voor facility managers in en buiten de zorg

De soms onaangename geur in zorginstellingen wordt vaak geassocieerd met ziekte en slechte hygiëne. Incontinentie, stoma, wondzorg … Zorggeuren wekken een negatief gevoel op bij mensen die op bezoek komen. Ze stellen hun bezoek uit of korten het in, waardoor zorgbehoevenden vereenzamen. 

Air Creative slaagt erin geurhinder te elimineren, ook in bedrijven buiten de zorg. Dat is vaak nodig want men krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Wanneer een klant een bedrijf voor het eerst betreedt, is de geurindruk het eerste wat hij op zij opmerkt:

“Waar het stinkt kan het niet proper zijn en schiet de kwaliteit tekort”.

Elandir

Luchtkwaliteit beïnvloedt gezondheid en welzijn

 

Het belang van een goede luchtkwaliteit voor het welzijn is niet te onderschatten. Volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft tot 30% van de nieuwe, gerenoveerde en te goed geïsoleerde gebouwen een slechte binnenluchtkwaliteit met gezondheidsklachten als gevolg, zoals irritatie van de slijmvliezen, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieverlies, ziekteverzuim …  

De voordelen van een gezonde en geharmoniseerde binnenlucht hebben een direct effect op hoe medewerkers zich voelen en presteren. Een vitale frisse luchtatmosfeer draagt bij tot een daling van het ziekteverzuim en zorgt voor meer tevredenheid.

Air Creative brengt natuurzuivere luchtbeleving binnen uw vier muren. Een heel verschil met de schimmige parfums en sprays die vaak de lucht extra belasten met chemische stoffen en daarbij de ruimte naar één groot toilet doen ruiken.

Bent u bezorgd om het welzijn van uw werknemers en bezoekers?
Neem contact op met Dirk Baert van Elandir via dcg.baert@elandir.be of
0475 89 15 98 en vraag uw proefopstelling aan.