Hoe gaat Air Creative te werk? 1 analyse on site | Elandir - Elandir

Hoe werkt Air Creative aan goede luchtkwaliteit?

Hoe gaat Air Creative te werk? Ontdek hoe we geuranalyses uitvoeren on site.

Hoe werkt Air Creative aan goede luchtkwaliteit?

Speciaal voor zorginstellingen met hun specifieke problemen heeft het Zwitserse Air Creative oplossingen uitgewerkt om de luchtkwaliteit op probleemlocaties te verbeteren. Air Creative kan de atmosfeer in verpleeg- en zorginstellingen significant verbeteren en meer levenskwaliteit aanreiken onder meer door geuroverlast van organische en/of anorganische oorsprong te elimineren. 

Incontinentie, stoma, transpiratie, wondzorg, keukengeuren en de anorganische geurhinder ten gevolge van medicatie, desinfectie en nicotine kunnen stoorfactoren van formaat zijn. Het elimineren van deze geurproblemen behoort tot de expertise van Air Creative.

Hoe gaat Air Creative te werk daarbij? Om dat doel te bereiken is het belangrijk het ontstaan en het verspreiden van ongewenste geuren aan de bron aan te pakken en in te dijken, en dat meteen ook perfect te doen.

Geurkaarsen, potpourri en andere gearomatiseerde chemische geurmengsels en sprays blijven lapmiddelen. Zolang de geuroverlast niet eerst bij de bron wordt geneutraliseerd en verwijderd blijft de kwaal bestaan.

En dat is precies wat Air Creative niet alleen belooft, maar ook doet.

Hoe gaat Air Creative te werk?

Air Creative biedt technische oplossingen voor actieve luchtpurificatie aan om kritieke probleemzones binnen een zorginstelling te saneren. Air Creative zorgt dus voor een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen.

Hoe gaat Air Creative te werk? In samenwerking met de klant werken we nieuwe reinigingsprocedures uit of passen we de bestaande reinigingsprocedés aan in de richting van een actieve geurpreventie en luchtpurificatie – u kunt het ook luchtveredeling of luchtzuivering noemen.

Hoe gaat Air Creative te werk? Ontdek hoe we geuranalyses uitvoeren on site.

Wat verstaan we onder actieve luchtpurificatie en geurpreventie?

De luchtzuiveringstoestellen van Air Creative elimineren het geurprobleem, filteren en zuiveren de lucht van vieze bestanddelen en transformeren vervolgens de omgeving met etherische geurblends of geurcombinaties. De bezoekers en werknemers wanen zich als het ware in de bergen, in een dennenbos of aan zee en genieten onbewust van de 100% natuurlijke lucht. 

Actieve luchtpurificatie of -veredeling binnen een medische zorgomgeving wordt trouwens onmisbaar in deze moderne tijden. De steeds beter opgeleide en kritisch ingestelde nieuwe residenten, patiënten en hun families aanvaarden het niet meer te moeten vertoeven in een naar urine ruikende kamer of omgeving.

Door de toenemende concurrentie stellen ze zich steeds meer de vraag: “Wat betalen we? Wat krijgen we er voor in de plaats? En hoe is het elders?”

Met actieve luchtpurificatie maakt u als zorginstelling écht het verschil.

Hoe zorgt Air Creative voor een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen?

  • Om een efficiënte geuroplossing uit te werken starten we altijd met een analyse van de “IS-situatie”: daarbij brengen we de “NU”-situatie van de lucht en de omgevingsgeur in kaart.
  • Op basis van die analyse ontwikkelen we een optimaal luchtbehandelingsconcept dat de belangrijkste prioriteiten, competenties en contactzones aanpakt.
  • Aansluitend maken we een psychografisch profiel dat de emotionele doelstellingen opsomt waaraan een geurcompositie dient te beantwoorden. Daarbij houden we rekening met het type activiteit in de zorgafdeling en de doelstellingen. Het spreekt vanzelf dat een spoedafdeling een andere activiteit en een ander doel heeft dan een polikliniek.
  • Op basis van dit profiel gaan onze geurspecialisten meteen aan de slag in hun geurlaboratorium. Ze mengen de geuressenties zorgvuldig tot de perfecte geurcompositie ontstaat, speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van de klant.

Op naar een harmonische luchtatmosfeer

Ons eerste doel is altijd het herscheppen van een gezuiverde en harmonische luchtatmosfeer, zonder storende nevengeuren, en zonder te parfumeren.

We gaan ervan uit dat directie en personeel, residenten en bezoekers van de zorginstelling het liefst géén geparfumeerde locaties en afdelingen hebben. Niet iedereen apprecieert een dominante geparfumeerde geur immers even sterk.

Bovendien kan te veel geur aanleiding geven tot prikkelbaarheid en irritatie.

Wat iedereen wel weet te appreciëren is een goede, frisse en aangename luchtkwaliteit zonder geurhinder. Zeker als die de geur van een bos, de bergen of de zee oproept.

Het is de missie van Air Creative om een natuurlijke omgeving te creëren die het welzijn van mensen bevordert. Een natuurlijke geurbeleving en een goede luchtkwaliteit in zorginstellingen zijn daar cruciale onderdelen van.

Keuze uit verschillende apparaten voor luchtzuivering

Air Creative biedt een aantal apparaten voor luchtzuivering of luchtveredeling aan.

1.    Mobile luchtpurificatiezuilen 

Deze toestellen hebben het voordeel dat ze verplaatsbaar zijn. U kunt ze daardoor ook flexibel inzetten op acute probleemlocaties.

2.    Inbouw- en plafondtoestellen

Deze toestellen met discrete muur- of plafondmontage of inbouw zijn een veilige oplossing voor drukke werklocaties.

Voorbeeld: twee apparaten voor luchtzuivering

Voorbeeld van een mobiele luchtpurificatiezuil van Air Creative
Voorbeeld van een inbouw- en plafondtoestel van Air Creative

Hoe gaat Air Creative te werk en waarom?

Air Creative biedt zorginstellingen een unieke kans om hun luchtkwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Stap voor stap kan het de atmosfeer transformeren en verbeteren, waardoor het aangenamer wordt voor iedereen die er verblijft én werkt.

Ook voor de zorgequipe is aangename lucht nodig om in topconditie te kunnen werken.

U zal het zeker met ons eens zijn als we zeggen dat de kwaliteit van de lucht en de daarbij horende geurwaarneming afhangen van factoren waar men geen of weinig controle over heeft. De luchtkwaliteit hangt daardoor vaak – om niet te zeggen altijd – van het toeval af. 

Met Air Creative hoeft u niet langer te vertrouwen op toeval voor de luchtkwaliteit en geurwaarneming. U neemt zelf actief de controle in handen om een evenwichtige en aangename leefomgeving te creëren en te behouden.

Door aan luchtpurificatie, luchtveredeling of luchtzuivering te doen zorgt u actief voor een goede, geurloze en gezonde lucht, altijd en overal.

Voortaan beslist u zelf hoe u:

  • uw leef- en werkomgeving omtovert tot een plek waar het aangenaam en gezond toeven is
  • uw omgeving, geur en luchtkwaliteit verbetert
  • werkt aan een optimaal welzijn en een optimale gezondheid

Hebben we de vraag ‘Hoe gaat Air Creative te werk?’ afdoende beantwoord?

  • Hebt u nog meer informatie nodig? 
  • Wilt u een demo? 
  • Wenst u zichzelf te overtuigen van de Air Creative-resultaten door een vrijblijvende testopstelling?

Neem contact op met Dirk Baert van Elandir,
verdeler van Air Creative voor de BeNeLux.